TÉMÁK, Kategóriák

Tippek a horzsolások és zúzódások természetes gyógyításához

642
HOZZÁSZÓLÁS:

horzsolások inkább jelentéktelen sérülések, de sokszor fájdalmasak tudnak lenni, azáfurunkulus-keles-arc-sebltal, hogy a testszövetet levegő éri, a külső bőrfelület, a hám hiányában. A horzsolt seb, a vér szivárgása esetleg erősebb vérzése által, öntisztulási folyamatot hajt végre.

A horzsolásokat óvjuk meg esetleges további súrlódásoktól, fizikai hatásoktól, minél több levegővel érintkezik, a gyógyulás annál gyorsabban valósul meg. A horzsolt sebet takarjuk le gézzel, széleit ragtapasszal ragasszuk le. Esetleg enyhe fertőzésekre is számíthatunk, de ezek maguktól begyógyulnak.

Zúzódások 

A zúzódás, amikor egy adott testfelület, előbb majd kékes lesz. A jelenség oka, hogy a szövetbe bekerül a vér, mely később lebomlik és felszívódik. Ekkora már a zúzódott folt zöldessárgává alakul át. Egy átlagos zúzódás teljes gyógyulási ideje, 2 hét körül van.
A gyerekek életének velejárói a kisebb zúzódások, melyeket gyógynövénye borogatással kezelhetünk, de különösebb képen nem kell tőlük megijedni. A zúzódásra helyezett borogatás, a gyorsabb gyógyulást elősegíti. Erőteljesebb, a test nagyobb felületeire is kiterjedt zúzódások esetén, menjünk orvoshoz.

Természetes szerek horzsolásokra és zúzódásokra

Acat, mezei aszat, szúróka

A parasztemberek sok évszázados tapasztalat alapján a horzsolásokra, vágott sebekre az acat leveleiből kifacsart levet csepegtették. Néha rá is kötötték a megmosott, megtördelt nedves levelet.

Nadálytőlapu, feketenadálytő

A fekete nadálytő érdes, szőrös levelű növény, az egyik legismertebb, leghasználatosabb seb és zúzódást gyógyító növény. Elősegíti a csonthegesedést is. A növény gyökere, levele a hatásos. Horzsolásokra, sebekre gyakrabban az utóbbit használják. Forró vízben meglágyítva kössük fel a sebre, zúzódásokra, napi 2-3 alkalommal. Télire a megszárított gyökérzetét rakják el. Ebből 1 liter vízben 5-6 csipetnyit főznek fel, és mosogatásra, borogatásra használják. Az előzőt naponta legalább 3 alkalommal, az utóbbit kétszer használjuk. A nadálytőlapu hatóanyagai: cseranyag, kolin, cukor, glikozid, nyálka, gyanta, keményítő, inulin, aszparagin.

Aloé

Az Aloe Verának nagyon jó hidratáló tulajdonságait ismerjük, melyet annak köszönhet, hogy a bőrben a kollagén és az elasztin termelődését normalizálja. A kollagén a bőr kötőszövetének 70%-át teszi ki. A bőrfelületet ért horzsolások, zúzódások gyorsított gyógyulását segíti elő, az aloéből készült készítmény, kivonat.

Horzsolások, zúzódások esetén tilos:

A beteg testrészt erős fizikai hatásoknak kitenni.

642
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]